Banner

Saopštenje: Donešen novi Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji

There are no translations available.

Donešen novi Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji Agencije za zaštitu konkurencije

Vlada Crne Gore, na sjednici od 31.03.2016.godine, na prijedlog Direktora Agencije za zaštitu konkurencije, utvrdila je Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji ove institucije.

Pravilnikom se mijenja unutrašnja organizacija, prije svega radi obezbjeđivanja efikasnijeg i ekonomičnijeg rada Agencije na planu analize pojedinačnih privrednih sektora, vršenja ispitnih i istražnih radnji, te utvrđivanja povreda konkurencije.

Predmetna sistematizacija je usklađena sa stvarnim potrebama daljeg razvoja Agencije, a u skladu i sa sličnim unutrašnjim strukturama nadležnih organa za zaštitu konkurencije uporednih zemalja i zemalja članica EU.

Osnovne izmjene se prije svega tiču strukturiranja podjele poslova unutar Sektora za procjenu koncentracija, utvrđivanja zabranjenih sporazuma i zloupotrebe dominantnog položaja, kojom se obezbjeđuje uža specijalizacija službenih lica sa ciljem boljeg poznavanja pojedinačnih tržišta strukture i dinamike, te mogućih ograničenja razvoja konkurencije.

Pravilnikom je takođe utvrđen minimalni broj izvršilaca, imajući u vidu i preporuke Evropske Komisije i Evropske Delegacije u Podgorici, a koje su sastavni dio godišnjih izvještaja u postupku pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji. (tzv. Progress report).

 


Saopštenje: Predstavnici AZZK prisustvovali RCC radionici u Budimpešti

There are no translations available.

Predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije prisustvovali RCC radionici u Budimpešti u periodu 08.03.-11.03.2016.

U organizaciji RCC-a (Regionalnog centra za konkurenciju), koji predstavlja zajedničku inicijativu OECD-a i GVH-mađarskog tijela za zaštitu konkurencije, u Budimpešti je u periodu od 8. do 11. marta 2016.godine održan ˝Introductory Level Seminar – Basic Concepts And Procedures In Competition Law For Young Authority Staff” (Workshop for Competition Authorities)/Seminar – početni nivo - osnovni koncepti i procedure Zakona o zaštiti konkurencije, namijenjen za zaposlene u tijelima za zaštitu konkurencije sa najmanje iskustva.

Read more...

Održan seminar na temu "Pravo i politika zaštite konkurencije u Crnoj Gori i EU"

There are no translations available.

U organizaciji ALA projekta, koji finansira Evropska Unija, a implementira GIZ, dana 23.02.2016.godine, održan je seminar na temu "Pravo i politika zaštite  konkurencije u Crnoj Gori i EU", za privredne subjekte i medije. Seminar je pružio mogućnost za analizu, diskusiju i bolje razumijevanje pravila o zaštiti konkurencije koja su primjenjiva u Crnoj Gori i EU, a prije svega sa ciljem razumijevanja poslovne zajednice i medija o ciljevima politike zaštite konkurencije.

Read more...

Saopštenje: Radni doručak za predstavnike medija

There are no translations available.

U organizaciji ALA projekta, koji finansira Evropska Komisija, a sprovodi GIZ u Crnoj Gori, 20.januara 2016.godine u Hotelu Podgorica, održan je radni doručak  na temu: "Na putu ka efikasnoj politici zaštite konkurencije: Uloga medija".

Read more...