Baner

Saopštenje: Predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije prisustvovali RCC seminaru u Budimpešti u periodu 06.-08.12.2016.

U organizaciji RCC-a (Regionalnog centra za konkurenciju), koji predstavlja zajedničku inicijativu OECD-a i GVH-mađarskog tijela za zaštitu konkurencije, u Budimpešti je u periodu od 06.-08. decembra 2016.godine održan seminar na temu “Competition rules and the financial sector” (“Pravila konkurencije i finansijski sektor”).

U toku seminara, održana su predavanja od strane eksperata iz Portugalije, Mađarske, Velike Britanije i SAD-a, diskusije u manjim radnim grupama (Hipotetički Case Studies), te razmijenjena iskustva učesnika iz drugih zemalja koje su imale učešće na seminaru.

Takođe, na seminaru su učesnici imali priliku da prezentuju iskustva njihovih institucija kada su u pitanju postupci povrede konkurencije, koncentracije, analize u ovom sektoru, u čemu su aktivno učešće uzeli predstavnici crnogorske Agencije.

Saopštenje: Predstavnici AZZK prisustvovali devetom sastanku Foruma o konkurenciji u Sofiji

Predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije prisustvovali su devetom sastanku Foruma o konkurenciji u Sofiji (Sofia Competition Forum), održanom 11. novembra 2016.godine, u organizaciji bugarske Komisije za zaštitu konkurencije i UNCTAD-a.

Sastanku su prisustvovali predstavnici UNCTAD-a, OECD-a, eksperti iz konsultantskih kuća Compass Lexecon i Oxera, tijela za zaštitu konkurencije zemalja članica EU, Rusije, Japana, kao i zaposleni tijela za zaštitu konkurencije iz regiona.

Izvor: SCF

Opširnije...

Saopštenje: Usvojen Finansijski plan Agencije za zaštitu konkurencije za 2017. godinu

Vlada Crne Gore, na sjednici od 3. novembra 2016.godine, dala je saglasnost na Finansijski plan Agencije za zaštitu konkurencije za 2017. godinu.


Saopštenje: U Podgorici organizovana TAIEX regionalna Radionica na temu "Unaprjeđenje saradnje između tijela za zaštitu konkurencije"

U Podgorici je 27. i 28.10.2016.godine održana TAIEX regionalna Radionica na temu „Unaprjeđenje saradnje između tijela za zaštitu konkurencije”, organizovana kao rezultat podrške Evropske Komisije, u saradnji sa Agencijom za zaštitu konkurencije Crne Gore.

Radionica je bila posvećena podsticanju bolje saradnje između organa za zaštitu konkurencije u regionu Zapadnog Balkana, te su istoj prisustvovali zaposleni u tijelima za zaštitu konkurencije Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Makedonije i Crne Gore, dok je među domaćim učesnicima bilo predstavnika crnogorskih institucija, odnosno regulatora: Agencije za elektronske medije, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Agencije za nadzor osiguranja, kao i predstavnici iz Uprave za javne nabavke, Centralne Banke CG.

TAIEX regionalna Radionica 27-28.10.2016.g.

Opširnije...

Saopštenje: Predstavnici AZZK prisustvovali RCC-OECD Seminaru u Beogradu

Predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije prisustvovali su, u periodu od 27. do 29. septembra 2016.godine, Seminaru organizovanom od strane RCC-a (Regionalnog centra za konkurenciju), koji predstavlja zajedničku inicijativu OECD-a i GVH-mađarskog tijela za zaštitu konkurencije, a čiji je domaćin bila Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije. Tema Seminara bila je “Competition Advocacy”, odnosno unaprijeđenje kulture konkurencije, javno zastupanje politike konkurencije, tj. širenje svijesti javnosti o značaju prava i politike konkurencije. Dio seminara bio je posvećen korišćenju istraživanja tržišta i sektorskih analiza u praksi zaštite konkurencije.

Opširnije...