Baner

Saopštenje: Obuka na temu „Pravo i politika zaštite konkurencije“ organizovana od strane JICA u Japanu i ove godine

Službenica Agencije za zaštitu konkurencije pohađaće u periodu 24.07.-11.08.2017.godine, u Japanu Obuku na temu „Pravo i politika zaštite konkurencije“ („Competition Law and Policy - laying the foundation for investment promotion), organizovanu od strane JICA u saradnji sa JFTC (tijelom za zaštitu konkurencije Japana).

Obuka ima za cilj da doprinese efikasnom sprovođenju Zakona o zaštiti konkurencije, razmatranju postojećih, te izradi novih propisa iz ove oblasti, pružajući mogućnost za sticanje znanja o politici i propisima o zaštiti konkurencije na snazi u Japanu. Očekuje se da znanje stečeno na Obuci doprinese razvoju, odnosno daljem unaprijeđenju prava i politike konkurencije zemalja učesnica.

Ovo je druga godina zaredom da zaposleni Agencije za zaštitu konkurencije imaju priliku da pohadjaju JICA obuku na ovu temu, koja se pokazala od izuzetnog značaja za ovu instituciju.

Saopštenje: Usvojen Izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2016. godinu

Skupština Crne Gore, na Devetoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja od 2.06.2017.godine, usvojila je Prijedlog Zaključka Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i time je usvojila, kako je zvanično javljeno, Izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2016.godinu.

Saopštenje: Pododbor za unutrašnje tržište i konkurenciju

Sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju održaće se 8. juna 2017. godine u Podgorici i istom će prisustvovati predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije, gdje će izvijestiti predstavnike Evropske Komisije o realizovanim aktivnostima u dijelu nadležnosti Agencije u periodu jun 2016. - jul 2017.godine.

Saopštenje: Održani Okrugli sto i konferencija povodom obilježavanja 20 godina politike konkurencije u Rumuniji

U periodu od 16.-19.maja 2017.godine predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije prisustvovali su Okruglom stolu i konferenciji, organizovanim u Bukureštu od strane Savjeta za konkurenciju Rumunije, povodom obilježavanja 20 godina politike konkurencije u Rumuniji.

Okrugli sto, na temu “Razvoj prava i politike konkurencije na regionalnom nivou" imao je za cilj razmatranje prioriteta susjednih zemalja kada je u pitanju ova oblast, a u cilju olakšavanja razmjene ideja, projekata i dobre prakse, generalno, u oblasti institucionalnog razvoja i identifikaciju zajedničkih tema od interesa koje bi se mogli dodatno istražiti u budućim bilateralnim ili regionalnim aktivnostima. Predstavnici Agencije uzeli su aktivno učešće predstavljajući dostignuća, kao i prioritete kada su u pitanju pravo i politika konkurencije u Crnoj Gori.

U okviru konferencije održana su tri panela na sljedeće teme: “Uticaj konkurencije na razvoj privrede Rumunije”, “Uloga politike konkurencije u izazovnom globalnom ekonomskom okruženju” i “Naučene lekcije kada su u pitanju institucionalni razvoj i međunarodna tehnička pomoć”, a panelima su prisustvovali vodeće ličnosti i stručnjaci iz ove oblasti iz cijelog svijeta, između ostalog i rukovodioci i predstavnici tijela za zaštitu konkurencije, predstavnici rumunskog Parlamenta, Vlade, regulatornih organa, advokati, akademici, predstavnici medija, međunarodnih preduzeća, udruženja i drugi učesnici koji se bave međunarodnim relevantnim pitanjima politike konkurencije.

Saopštenje: Vlada usvojila Izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2016. godinu

Vlada Crne Gore, na sjednici od 20. aprila 2017.godine, usvojila je Izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2016. godinu. Isti je dostavljen Skupštini Crne Gore na usvajanje.

Copyright © 2017 Agencija za zastitu konkurencije. Sva prava zadržana. Designed by JoomlArt.com. Joomla! je Slobodan softver objavljen pod GNU/GPL Licencom.