Ministar finansija dr Radoje Žugić govoriće na završnoj konferenciji EU projekta “Jačanje upravljačkih kapaciteta u oblasti državne pomoći u Crnoj Gori – SAM Projekat”, koja se održava sjutra 06. maja tekuće godine, sa poečetkom u 10.00 časova, u Hotelu Podgorica u Podgorici.
Na konferenciji, koju organizuje Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), uz podršku Ministarstva finansija Crne Gore i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, govoriće i šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori ambasador Mitja Drobnič, Ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elisabeth Steinacker i predstavnica GIZ-a i tim lider SAM projekta Daiga Lagzdina. 
Nakon ceremonije otvaranja, biće organizovana dva tematska panela na temu fiskalnih mjera (fiskalna pomoć, slobodne zone, biznis zone) i na temu pomoći javnim emiterima (nacionalnim i lokalnim). Panel diskusije će biti odlična prilika da se podijele iskustva iz pristupnih pregovora Hrvatske, Mađarske, Poljske, Latvije i Crne Gore.
Pozivamo medije da izvještavaju s događaja.
Napomena medijima:
Novinari imaju mogućnost da u terminu od 10.30 do 11.00 sati uzmu izjave od zvaničnika – učesnika ceremonije otvaranja konferencije, kao i od panelista – eksperata SAM projekta (iz Poljske, Mađarske, Letonije i Hrvatske), predsjednika Komisije za kontrolu državne pomoći Crne Gore i načelnika Odjeljenja za državnu pomoć, Ministarstvo finansija Crne Gore.